Jane Eyre

Jane Eyre Billede 4

Når jeg er ude at rejse, elsker jeg at gå på bogopdagelse i de udenlandske boghandlere. Det er en lidt mere magisk oplevelse, end at gå på opdagelse i en dansk boghandler, der typisk begrænser sig til at kunne være Arnold Busck eller Bog & Idé.
Da jeg var i Portugal, kiggede jeg også ind hos de boghandlere, som jeg passerede på min vej. Det var overraskende, hvor mange boghandlere der var i byen, og jeg gad godt vide, hvordan bogen og boghandlerens status er i andre europæiske storbyer.
Er det kun i Danmark, boghandlerne lukker på stribe? Og er det kun i Danmark, landets største byer må nøjes med få (og små) boghandlere?

En af de boghandlere jeg besøgte var kæmpe stor. Der var blandt andet en stor afdeling med alverdens kunstbøger, og der var en udenmærket afdeling for engelske bøger. Det var der, jeg fandt denne fine udgave af Jane Eyre. En roman der har stået på min læseliste længe.
Bogen er simpelthen så fin. Omslaget er blødt, bøjeligt og føles som læder. Titel, temaordene og citaterne er indgraveret i omslaget. Og når man åbner bogen, titter frem de smukke blomster i farver, der stilrent matcher det lyselilla omslag.
Bogen er produceret i Kina, og måske det er grunden til, den kun koster knap 10 euro.

Jeg nærmest klappede i mine hænder af begejstring, da jeg så denne bog, for hvor jeg bare vild med, når der bliver gjort noget ekstra ud af bogens indpakning.

5 Comments

  1. Hvor er den flot! Har det helt ligesom dig, så kan godt forstå at denne fine, og meget specielle, udgave skulle med hjem 🙂

  2. Nøj hvor er den fin! Ih min indre kamp om at læse på dansk vs. have flotte bøger blusser op igen og igen!

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.