NÅR MÆND FORLADER MIG

Bogen NÅR MÆND FORLADER MIG af Johanne Bille

Aften bliver til nat, og jeg må modvilligt lægge bogen fra mig. Johanne Bille skriver dragende, sproget er som en hypnotiserende kraft, der får tiden til at gå i stå, mens jeg læser kapitel efter kapitel. Men tiden står ikke stille. For pludselig er klokken 01.30, og jeg er nødt til at sove.

Jeg læser NÅR MÆND FORLADER MIG på kun tre aftener.

Når en bog er rigtig god, bliver den til sin egen lille virkelighed, som jeg (læseren) kan gøre ophold i. Besøge – og leve i – for en stund. Og sådan har jeg levet i Johanne Billes bog de sidste par dage. Helt opslugt, hypnotiseret og draget. For NÅR MÆND FORLADER MIG er en rigtig god bog.

Jeg har været fanget af fortællingens rytme og fremdrift og er blevet både berørt og rørt af hovedpersonen Marias historie. NÅR MÆND FORLADER MIG er nemlig en rå og ærlig fortælling.

NÅR MÆND FORLADER MIG er en fortælling om at falde for nogen, falde fra hinanden og at tillade sig selv netop dette. Om at genfinde forbindelsen og kærligheden til sin krop efter at være blevet frarøvet denne frihed ved et overgreb. Bogen skildrer overgrebets lammende voldsomhed og de dybe ar, som efterlades i både krop og sjæl. Det er en vedkommende og vigtig fortælling i fortællingen.

Beskrivelsen fra bogens bagside:

Maria skriver bøger. Eller det gjorde hun i hvert fald engang. Nu er hendes liv fyldt med mænd, der tænder på idéen om at date en ung kvindelig forfatter, men som ikke bryder sig om bøger skrevet af unge kvindelige forfattere. Samtidig arbejder hun med at sælge lavkvalitetsprodukter til midaldrende mænd som tekstforfatter i Hvepsereden.
Hun forsøger at finde sin egen stemme, men det er tavsheden, der falder hende nemmest i en verden dikteret af mænd. En aften får Marias tavshed afgørende betydning for hendes liv, og hun mærker på sin egen krop, hvad der sker, når tavshed tolkes som samtykke.

NÅR MÆND FORLADER MIG er en fortælling om overgrebets natur og om at miste ejerskabet over sin krop. Det er også en fortælling om det fantastiske og farlige ved at beruse sig. I alkohol og skrift. I andre mennesker og i sig selv.

Jeg har givet NÅR MÆND FORLADER MIG ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ på GoodReads

Læs NÅR MÆND FORLADER MIG

Du kan bl.a. købe bogen hos saxo.com, låne den på biblioteket eller lytte til den som lydbog.

Titel: NÅR MÆND FORLADER MIG
Forfatter: Johanne Bille
Forlag: Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2022
Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra Politikens Forlag

Om Johanne Bille

Johanne Bille (f. 1993) er forfatter og medstifter af forlaget Harpyie. Hun debuterede i 2015 med romanen TÆNK NU HVIS og er siden udkommet med romanen ELASTIK, som også er oversat til engelsk. Læs mere hos Politikens Forlag og følg Johanne Bille på Instagram.

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.