Under overfladen ulmer uhyggen

ELSKEREN, en psykologisk thriller, af Helene Flood

“Du lugter anderledes”, siger han og lægger sit hoved ind mod min skulder.
“Hotelsæbe”, siger jeg og kysser ham på panden.
Og det er ikke spor svært. Det er næsten skuffende, at det ikke koster mig mere.”

ELSKEREN er en psykologisk thriller. Der sker egentlig ikke så meget, og jeg havde måske forventet flere page-turner-elementer og mere tempo i plottet. Men spændingen ligger et andet sted. I sindet, i relationerne. Det er ikke en thriller, hvor brutaliteterne vælter ud over siderne, mens man holder vejret af spænding over, hvad der mon sker på næste side. Alligevel er det svært at lægge bogen fra sig.

Fordi under overfladen ulmer uhyggen – for hvor godt kender vi egentlig vores nærmeste?

Forlaget skriver om ELSKEREN:
Rikke arbejder som forsker og er lykkeligt gift med ungdomskæresten Åsmund. Sammen har de børnene Emma og Lukas og en Villalejlighed i et delehus i Oslos bedste kvarter. Alting synes perfekt og harmonisk. Men idyllen brydes med ét slag, da overboen bliver fundet dræbt.

Drabet berører alle i huset, ikke mindst Rikke, som havde et særligt forhold til den afdøde. Og i takt med at efterforskningen skrider frem, og politi og presse indtager matriklen, konfronteres hun med, hvor lidt hun faktisk ved om dem, hun bor dør om dør med.

ELSKEREN er et psykologisk mesterstykke om, hvad der sker i interaktionen mellem mennesker, når døden kommer unventet.

ELSKEREN er modtaget som anmeldereksemplar fra @forlagetgronningen1 🤎

HELENE FLOOD (f. 1982) fik sit internationale gennembrud med debutromanen TERAPEUTEN, der blev nomineret til Bokhandlerprisen og solgt til 26 lande. Hun er uddannet psykolog og forsker i vold og traumerelateret skam og skyld.

Følg Helene Flood på Instagram: Klik her.

Vil du også læse ELSKEREN?

Find den hos saxo.com* eller i en lydbogsapp, hvis du helst vil lytte til dine bøger.

Rabatkode til Mofibo
Du kan fx få 45 dage gratis til Mofibo, når du bruger koden BPS45 eller dette link.

Det, der gør mest ondt, er, at det er så latterligt enkelt: Jeg troede, vi fandt sammen gennem en uimodståelig og næsten skæbnebestemt tiltrækning. Men det var alt sammen noget, jeg læste ind i os. Fra ham kom der ikke andet end hule komplimenter og smiger designet til at få kvinder med i seng, den erkendelse vrider sig i mig, den gør det hele så billigt.

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.