Litterære links: Taylor Swift, Bogforum, bogønsker, varm strik og inspiration på Pinterest

På min computer er der altid en masse åbne faner med artikler, hjemmesider og andet, som jeg er ved at læse, kigge på, overvejer at købe eller skal huske at se nærmere på.

Jeg har drukket to kopper kaffe, hørt ”Det, vi taler om”, spist en croissant og skrevet et indlæg om de litterære links, som gemmer sig i de åbner faner på min computer. Sådan kan man hygge sig med sin bogblog på en lørdag formiddag.

Her er nogle af de litterære og ikke-så-litterære links, som jeg kigger på for tiden.

Taylor Swift redder økonomien og har god smag i litteratur


Taylor Swift er musikindustrien. Og lige nu er hun i medierne med The Eras Tour, spekulationer om et kæresteforhold med Travis Kelce og den nye koncertfilm, som sætter rekord på rekord. Men udover alle de flotte præstationer (fx er The Eras Tour er den mest indbringende tour nogensinde) er Taylor Swift en fremragende sangskriver og storyteller. Hun kan sit håndværk. Og det må vi aldrig glemme at anerkende. Derfor har jeg også været ekstra interesseret, når hun har fortalt om forskellige bøger, som har inspireret hende til sin sangskrivning, og jeg har været nysgerrig efter at finde ud af, hvilke bøger hun læser. Google har svaret på det meste, og jeg er i gang med at prøve at google mig frem til Taylor Swifts yndlingsbøger. Min research viser indtil videre at hendes yndlingsbøger blandt andet er: The Great Gatsby af F. G. Fitzgerald, Conversation with Friends af Sally Rooney, To Kill a Mockingbird Bird af Harper Lee, Normal People af Sally Rooney, Jane Eyre af Charlotte Brontë, Peter Pan af James Matthew Barrie og The Fault in Our Stars af John Green. Flere af dem er også mine, og det er da lidt hyggeligt.

Hvis du kun kender til Taylor Swift på baggrund af overskrifter og hits som ’Shake it Off’, så mangler du at se og høre, hvad hun virkelig kan. Derfor er der her lidt inspiration til at gå på opdagelse i det store musikkatalog, hendes karriere har at byde på – her er et par af mine favoritter: Hits Different, August, Cruel Summer, Getaway Car, Delicate, Wildest Dreams, Snow on The Beach.

BØGER, BØGER OG BOGFORUM


Efteråret er bøgernes sæson. Det er netop nu, der udkommer en masse titler, så de kan være klar til årets bogforum og senere julesalget.
Med kun et par uger til Bogforum 2023 er jeg begyndt at glæde mig og kigge på, hvad jeg skal opleve. Jeg har slet ikke overblik over programmet endnu, men jeg ved, at jeg skal høre Helle Helle fortælle om Hafnia Fortæller, besøge standen med mikroforlagene og ellers bare gå rundt og på opdagelse blandt de mange scener og stande.

Skal jeg købe Really Good, Actually?


Waterstones har udnævnt den som ’Fiction Book of the Month’ her i oktober (red. 2023). Og woman Prize for Fiction har også kaldt den for ’The hit debut of the year’ i en nyhedsmail, som fangede min nysgerrighed. Og ’Really good, actually’ har fanget min interesse. Den lyder sjov, den lyder velskrevet og som lige sådan en bog, du kan forsvinde ind i, mens du nyder en søndag på sofaen. Så nu overvejer jeg at købe den, selvom jeg i forvejen har så mange bøger, der endnu ikke er læst (det evige dilemma). Jeg overvejer også at høre den som lydbog, der er bare det, at hvis jeg elsker den, vil jeg ærgre mig over, hvorfor jeg ikke læste den i stedet.
Hvis du er bedre til at beslutte dig end mig, kan du få Really Good, Actually* på både engelsk og dansk hos saxo.com.

Varm strik til kølige efterårsdage


Det er (endelig) blevet rigtig efterår. Bladene samler sig i bunker, vinden rusker og eftermiddagene begynder at blive tusmørke. Jeg elsker efterår, den friske luft og den hygge, som årstiden indbyder til. Jeg er også glad for at kunne gå med lag-på-lag igen og hive de tunge uldfrakker frem fra skabet. Lige nu render jeg dog meget rundt i den samme strik fra InWear, og selvom den kan vaskes, har jeg tænkt, at jeg måske skal prøve at finde en ny og ekstra yndlingsstrik. Blandt har jeg kig på denne KAVERA PULLOVER fra det danske tøjbrand K A F F E

En af de få der stadig bruger Pinterest


Jeg. Elsker. Pinterest. Og har altid gjort det. Pinterest er den digitale version af den opslagstavler, som jeg har – og den collage som jeg ofte lavede på mine vægge som teenager. Det er flotte billeder, inspiration, lækre opskrifter, faglige artikler og meget andet. Det er som at sammensætte sit eget magasin, sit eget lille inspirationsunivers. Derfor klikker jeg også ofte ind på Pinterest en gang om dagen og lader mig forsvinde lidt ind i stilfulde outfits, lækker æstetik og inspiration til både fotografi, skrivning og madlavning.
Pinterest er også en slags socialt medie, hvor du kan følge med i, hvilke pins som dine venner gemme. Derfor kan du også følge mig og mine pins, hvis du har lyst.

Mange tak for din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.