Everyman’s Library

Everyman's Library
Man kan altid kende en læsehest, litterat eller bogelsker på drømmen om at få sit eget bibliotek, og derfor synes jeg, det er ret genialt at der findes en serie af flotte bøger, der netop hedder: Everyman’s Library.

Everyman’s Library blev grundlagt i 1906 af Joseph Dent, der ønskede at udgive nye og smukke udgaver af verdens klassikere til kun en shilling per bog, så alle slags læsere kunne købe bøgerne.

I dag bliver Everyman’s Library udgivet af Alfred A. Knopf, der hører under Random House Inc. Everyman’s Library fastholder Dent’s dediktation til at udgive verdenslitteraturens klassikere i flotte udgaver, der er inspireret af traditionen for finere boghåndværk.

Everyman’s Library pursues the highest standards, utilizing modern prepress, printing, and binding technologies to produce classically designed books printed on acid-free natural-cream-colored text paper and including Smyth-sewn, signatures, full-cloth cases with two-color case stamping, decorative endpapers, silk ribbon markers, and European-style half-round spines.
– Everyman’s Library

Jeg har kigget på de fineste udgaver af lyrik fra Everyman’s Library, og da det er alt for sjældent, jeg læser lyrik, har jeg besluttet mig for at købe en af de fine bøger med smukke digte af enten Baudelaire, Rilke eller Plath. Nu er der bare tilbage at vælge.

2 Comments

  1. Sikke dog nogle vidunderligt smukke bøger! :O Virkelig dekorative og yndige digtsamlinger, perfekt til ethvert bibliotek, som navnet så fint indikerer 🙂

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.