En af de bedste bøger, jeg har læst

10 minutter til bussen kommer. I lidt for god tid til en aftale. Få stop med s-toget. Har der været et ledigt øjeblik, en lille pause, har jeg straks udnyttet muligheden for at læse et par sider i MED HENSYN TIL AT BLIVE NY. For jeg har glædet mig til at kunne – og skulle – læse videre. Helt draget og fascineret af sproget, fortællingen og formen.

MED HENSYN TIL AT BLIVE NY er en af de bedste bøger, jeg har læst i år. Kirstine K. Høgsbro skriver humoristisk, kærligt og sårbart om sorg. Om venskaber. Om Kærlighed. Om familie. Om at miste en af sine allernærmeste. Om at miste sig selv. Om at finde tilbage til verden på ny, som ny.

MED HENSYN TIL AT BLIVE NY er en fuldendt roman. Sproget. Handlingen. Personerne. Scenerne (Kirstine K. Høgsbro er dramatiker) der træder ind i handlingen. Og det leder mig hen til romanens struktur og form: den kunne jeg (surprise) også virkelig godt lide.
MED HENSYN TIL AT BLIVE NY er Kirstines skønlitterære debut, og hvilken debut. Det er en fortælling, der fortjener at blive læst, og som I fortjener at læse.

Kæmpe, kæmpe anbefaling herfra. Jeg er kæmpe fan og har givet MED HENSYN TIL AT BLIVE NY 5 stjerner (5 ud af 5) på Goodreads – og det gør jeg relativt sjældent. Betragt det her, som en meget stor kærlighedserklæring 🧡

Det var @bogmennesket, der anbefalede mig at læse MED HENSYN TIL AT BLIVE NY, da jeg ikke kunne vælge fra læsestakken. Og det var lige den bog, jeg ikke vidste, jeg gerne ville læse. Nu ved jeg, at jeg virkelig glæder mig til at læse meget mere fra Kirstine K. Høgsbro.


Her er et par af de citater, som jeg har markeret under læsningen:

Jeg kan huske, at jeg kiggede på ham og undrede mig over, hvorfor jeg var så besat af lige præcis ham. At jeg overvejede, om det mon egentlig handlede mest om, at han både var nok inden for rækkevidde til, at vi kunne have en for form relation, men samtidig nok uden for rækkevidde til, at han virkede konstant uopnåelig.’B bliver bedt om at sætte sig ned ved siden af mig, bare hendes duft gør mig ør, balsam måske. “Jeg er sygt træt,” siger B og strækker sig på stolen. “Jeg har heller ikke sovet særligt godt,” siger jeg og fortryder straks formuleringen. Fortrydelsen forvandler sig til en række sære tics, jeg pludselig finder mig selv fanget indeni. Jeg giver mig til at lede efter noget i min taske, egentlig mig selv, men jeg lader som om, det er min vandflaske.Himlen, til gengæld. Enorm, uendelig, plads. Klaustrofobi er virkelig ikke kun angst for små rum, det er også angsten for at forblive paralyseret; angsten for at have masser af plads, men alligevel ikke kunne bevæge sig.

Vil du også læse MED HENSYN TIL AT BLIVE NY?

Køb (eller lyt til) den hos Saxo* eller lån den på Biblioteket
*reklamelinks: Jeg får ikke penge for at dele bogen, men linket skal markeres som reklame, da det er et affiliatelink.

Titel: Med hensyn til at blive ny
Forfatter: Kirstine K. Høgsbro
Forlag: Forlaget Grønningen 1
Udgivelse: 2021
Bogen er modtaget som anmeldereksemplar

Bagsideteksten:

MED HENSYN TIL AT BLIVE NY er Kirstine K. Høgsbros moderne familieroman om kærlighed, livslange relationer og alt derimellem.

I MED HENSYN TIL AT BLIVE NY møder vi den fortvivlede hovedperson midt i en livskrise. Hun har for nylig mistet sin mor og afsluttet et kærlighedsforhold, og hun tager derfor væk, i et forsøg på at aflede tankerne fra alt det, der er foregået. Men tankerne trænger sig fortsat på, og det bliver ikke den lykkelige sommerhustur, hun havde håbet på. I stedet overgiver hun sig til naturen, tankerne og den fremtid, hun endnu ikke ved, hvad bringer. “Med hensyn til at blive ny” er en stærk roman om livet finurligheder, lange venskaber og det faktum, at vi aldrig helt har så meget tid, som vi regnede med.

Kirstine K. Høgsbro er uddannet dramatiker og står bag adskillige anmelderroste teaterstykker på både Teater Grob og det Kongelige Teater. MED HENSYN TIL AT BLIVE NY er hendes romandebut.

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.