2018: Så mange gode læseoplevelser

The book Too Much and Not the Mod af Durga Chew-Bose i Nordjylland med en danskvand fra Thy

GoodReads’ Celebrate Your Year in Books er efterhånden blevet en tradition, ligesom deres reading challenge, som jeg altid tilmelder mig. Det er nemlig lidt hyggeligt at se tilbage på de bøger, jeg har læst i løbet af året. Og selvom jeg ikke er en af dem, der får læst mig gennem 100 bøger på et år, så bliver jeg altid lidt imponeret over, hvor mange bøger jeg får læst, mens jeg har passet et fuldtidsjob, brugt tid med mine venner, danset natten lang til fester, drukket øl på barer, rødvin på restauranter og haft tømmermænd, set serier og film og strikket en masse.

I 2018 har jeg læst 7837 sider fordelt på 25 bøger. Jeg har opdaget nye forfattere og er blevet nyforelsket i essayet, jeg har været til spændende litteraturarrangementer, jeg har læst thrillers og romaner, der har gjort ondt i hjertet, er modige og ærlige, og jeg er blevet imponeret over, hvor dygtig man kan være til at skrive, hvad ordet kan. Jeg har elsket at læse, igen og igen. Jeg har elsket sproget, igen og igen. Jeg har læst bøger i Grækenland, Spanien og den nordligste del af Danmark. Og i min lille lejlighed i København.

Mit 2018 i bøger…

Jeg har lavet en lille opsummering af, hvilke bøger i 2018, der var de bedste, sjoveste, sørgeligste – og meget mere. Og så kan du også se hvilke 25 bøger, jeg har læst. Spørg endelig, hvis du vil høre mere om, hvad jeg synes om dem. Det er ikke alle titler, jeg har fået skrevet om her på bloggen eller Instagram.

Vil du også se dit år i bøger, så kan du gøre det på GoodReads lige her: See Your Year in Books.

De største læseoplevelser:
DE VÆGTLØSE*
HER ER JEG*
CALL ME BY YOUR NAME*
HOMO FABER*
TOO MUCH AND NOT THE MOOD*
MAX, MISCHA & TET-OFFENSIVEN* (begyndte på den i 2018, læs mere her: Lige nu læser jeg…

Året sjoveste bog:
MY (NOT SO) PERFECT LIFE*

Årets sørgeligste eller mest skræmmende læseoplevelse:
THE PERFECT NANNY*
DEN, DER LEVER STILLE*
MIN KÆRESTE ELSKLING*

Bøger jeg har lånt til min lillesøster:
HOMO FABER*
PÅ BORNHOLM MÅ MAN GRÆDE OVERALT*

Bøger (blandt mange andre) jeg har anbefalet og/eller givet til mine venner:
Alt af Delphine de Vigan*
MAX, MISCHA & TET-OFFENSIVEN* 
DE VÆGTLØSE*
HER ER JEG*
CALL ME BY YOUR NAME*
HOMO FABER*
TOO MUCH AND NOT THE MOOD*

Årets længste bog:
HER ER JEG* (651 sider)

Årets korteste bog:
ER DET ONDT IKKE AT VÆRE SIKKER?* (90 sider)

25 bøger og 7837 sider

STILL ME* af Jojo Moyes

DE VÆGTLØSE* af Valeria Luiselli
Du kan læse min anbefaling her: Jeg begyndte at kigge udefra og ind, fra et sted til intet sted.

THE PERFECT NANNY* af Leila Slimani

DEN, DER LEVER STILLE* af Leonora Christina Skov

MY (NOT SO) PERFECT LIFE* af Sophie Kinsella

CALL ME BY YOUR NAME* af Andre Aciman

ER DET ONDT IKKE AT VÆRE SIKKER?* af Lena Dunham

HER ER JEG* af Jonathan Safran Foer

VEGETAREN* af Han Kang

DE* af Helle Helle

PÅ BORNHOLM MÅ MAN GRÆDE OVERALT* af Martha Flyholm Todes
Du kan læse min anbefaling her: Sorg er fald, flugt og at fortsætte.

HUN BAD SELV OM DET* af L…

MOON TIGER* af Penelope Lively

HOMO FABER* af Max Frisch


MIN HISTORIE* af Nadia Nadim

TOO MUCH AND NOT THE MOOD* af Durga Chew-Bose

SALOMONS SANG* af Toni Morrison

THREE THINGS ABOUT ELSIE* af Joanna Cannon

PLAY IT AS IT LAYS* af Joan Didion

BJØRNEN* af Katrine Marie Guldager

MIN KÆRESTE ELSKLING* af Gabriel Tallent
Du kan læse min anbefaling her: “Writing is the taking seriously of minds of others than our own”.

BÅND* af Domenico Starnone

PAPER TOWNS* af John Greene

SMARAGD SLIBEREN* af Anne-Cathrine Riebnitzsky

MIT HALVE LIV* af Anita Furu

Hvilke bøger har været de bedste i dit 2018?

*reklamelinks: Jeg får ikke penge for at dele bogen, men jeg får en lille skilling, hvis du via linket foretager et køb i webshoppen.

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.