Litterære nyheder: Har du hørt?

Hvis du læser med her, så har du det måske som mig: savner du også flere nyheder om bøger, litteratur – og kultur? Det gør jeg. Jeg kan hvert fald savne, at medierne hylder forfatterne, som de superstjerner de kan være, og er, når de fx får tildelt en stor litteraturpris. Jeg savner kæmpe overskrifter, prompt og pragt, så de litterære nyheder ikke er til at overse, når man scroller gennem nyhedsfeedet.

Derfor vil jeg gerne bruge lidt tid på nogle af de gode og spændende ting, der er sket i bøgernes verden de sidste uger. Jeg har skrevet en lille liste, hvor du kan læse om de begivenheder, historier og nyheder, der har gjort indtryk på mig, som jeg synes er mega-seje, spændende eller litterært nødvendige.
Læs med og bliv litterært opdateret – og del gerne de litterære nyheder der har gjort indtryk på dig i kommentarfeltet.

Tove Ditlevsen bliver en del af Penguin Modern Classics-serien
Hvorfor har vi ikke snakket mere om det her? Det er da rimeligt vildt. Tove Ditlevsens erindringsromaner GIFT*, DET TIDLIGE FORÅR*, og romanen ANSIGTERNE* bliver en del af Penguin Modern Classics-serien – og verdenslitteraturen. Tillykke til verdens bedste Tove og de danske forlagsfolk, som har arbejdet for at få hendes romaner udbredt til resten af verden.

Nordisk Råds litteraturpris 2018
Den 30. oktober blev Nordisk Råds litteraturpris uddelt i Oslo Operahus og livetransmitteret på DR. Hvis du ikke fik set showet, og hvem der vandt prisen, så kan du stadig streame det på DR – klik på ovenstående link, så kommer du direkte til showet på dr.dk. Udover litteraturprisen så uddeler Nordisk Råd også priser inden for film, musik, miljø og børne- og ungdomslitteratur.

The Man Booker Prize 2018
Efter en længere udvælgelsesproces siden juli, hvor en longlist blev til en shortlist, der blev til en vinder, blev vinderen af The Man Booker Prize afsløret den 16. oktober. Hvis du endnu ikke har hørt, hvem vinderen er, så vil jeg ikke spoile det her. Klik på linket – så finder du af det. De seks forfattere, der var shortlisted til prisen er: Anna Burns*, Esi Edugyan*, Daisy Johnson, Rachel Kushner, Richard Powers and Robin Robertson.

Bogforum 2018 Bogblogger Bøger på stribe
https://www.instagram.com/p/BoOw6mhiutf/

Bogforum 2018
Fik du også travet fødderne ømme til Bogforum? Det gjorde jeg. Som altid var det kaotisk, proppet af mennesker, støjende… men også bare helt vildt fantastisk. Så mange bøger samlet på ét sted. Så mange læsere samlet på ét sted. Det er magisk.
#bogforum2018 på Instagram kan du gå på opdagelse i billeder fra dagene i Bella Center.

Hvilke litterære begivenheder eller nyheder har gjort indtryk på dig?

*reklamelinks: Jeg får ikke penge for at dele bogen, men jeg får en lille skilling, hvis du via linket foretager et køb i Arnold Buscks webshop.

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.