as if my nerves are misfiring

I feel unsteady, unbalanced, as if my nerves are misfiring, which may or may not be an exact description of what my nerves are in fact doing.
I hear a new tone when acquaintances ask how I am a tone I have not before noticed and find increasingly distressing, even humiliating: these acquaintances seem as they ask impatient, half concerned, half querulous, as if no longer interested in the answer.

– Joan Didion, Blue Nights

Joan Didion books bøger

Forlaget Gyldendals beskrivelse af Joan Didion:
Joan Didion (f.1934) er forfatter og essayist og en af de vigtigste stemmer i amerikansk litteratur i det 20. århundrede. Didion studerede engelsk på Berkeley Universitet i Californien og flyttede til New York, da hun vandt et job på magasinet Vogue i en essay-konkurrence. Her arbejde hun sig op til redaktør, mens hun samtidig skrev for andre magasiner. Hun udgav sin første roman i 1963 og flyttede senere tilbage til Californien med sin mand, forfatteren John Gregory Dunne. Didion er særlig kendt for essaysamlingerne SLÆBER SIG MOD BETLEHEM* fra 1968 (dansk udgave oktober 2018) og THE WHITE ALBUM fra 1979 om amerikansk kultur og bagsiden af hippietiden. INTET GÆLDER* fra 1970 (dansk udgave 2018) er Didions anden roman, og den figurerer på Time Magazines liste over de 100 bedste bøger. I 2005, efter sin mands død, udgav Didion ET ÅR MED MAGISK TÆNKNING* (dansk genudgivelse i 2018). I 2011 udkom BLÅ TIMER* (dansk genudgivelse i 2018) om det tragiske tab af datteren Quintana. Joan Didion bor i New York.

Joan Didion på Netflix
I 2017 lavede Didions nevø, Griffin Dunne, dokumentarfilmen THE CENTER WILL NOT HOLDder har været med til at skabe ny opmærksomhed omkring Didions uforglemmelige værker.

Læs mere om Joan Didion:
Politiken: Her er fem gode bøger af Joan Didion…
Alt for damerne: Joan Didion portræt
The Guardian: Why I love Joan Didion
Goodreads: Joan Didion

*reklamelinks: 
Jeg får ikke penge for at dele bogen, men jeg får en lille skilling, hvis du via linket foretager et køb i Arnold Buscks webshop.

Har du læst nogle af Joan Didions bøger? 

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.