Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et ikea skab

Forfatter: Romain Puértolas
Titel: Den utrolige historie om Fakiren der sad fast i et IKEA-skab
År: 2013 (dansk 2014)
Tak til Rosinante for læseeksemplar.

En shoppetur i IKEA kan være en magisk og eventyrlig oplevelse. For det er lidt som at gå rundt i et stort drømmescenarie af et privat hjem, når man bevæger sig gennem de mindre udstillinger, der er så livagtige, at jeg altid glemmer, der ikke er vand i hanen eller strøm i fladskærmen. Og uanset hvor mange mennesker der er, eller hvor højt de overtrætte børn i vognene kan græde, så bliver jeg aldrig træt af IKEAs svenske møbler og nipseting.

Måske ROMAIN PUÉRTOLAS også synes IKEA er et lidt eventyrligt sted? Det tror jeg. For det er i IKEA, at Fakirens europæiske eventyr begynder.

DEN UTROLIGE HISTORIE OM FAKIREN DER SAD FAST I ET IKEA SKAB er et moderne og globalt eventyr, der begynder i IKEA i Paris, hvor Fakiren er rejst hen for at købe sin nye søm-seng. Omstændighederne vil det, at Fakiren bliver nødt til at overnatte i IKEA, og han gemmer sig derfor i et IKEA skab. Og natten i IKEA-skabet bliver starten på en rejse igennem Europa, hvor Fakiren krydser Europas grænser sammen med flygtninge, møder en smuk skuespillerinde, skriver kontrakt med et forlag og bliver jagtet af en forurettet sigøjner.

DEN UTROLIGE HISTORIE OM FAKIREN DER SAD FAST I ET IKEA SKAB er en utrolig historie. Et globalt eventyr anno 2014. Hvor Europa og dets forhold til flygtning, fattige og fællesskabet bliver berørt med humorens pen. For ROMAIN PUÉRTOLAS skriver sprudlende sjovt, så man sidder og klukker ned i romanen, mens man læser.
Romanen er en ambitiøs blanding af; alvorlige tematikker som når vi møder flygtninge i lastbilen på vej til England, onkel-humoren der får en til at fnise af alle de fjolle indiske navne (ex. Ajatashatru Lavash Patel udtales Ah ja tastatur laves i pastel) og masser af charme, for der er også plads til en lille kærlighedshistorie eller to. Og det fungerer. Den sidder lige i IKEA-skabet.

ROMAIN PUÉRTOLAS (f.1975) er født i Frankrig, har boet i tre lande og er flyttet over 30 gange. DEN UTROLIGE HISTORIE OM FAKIREN, DER SAD FAST I ET IKEA-SKAB er blevet en bestseller i Frankrig og er solgt til udgivelse i 36 lande.

Bonusinfo: På Rosinantes hjemmeside finder I en læseprøve.

6 Comments

  1. Det er en fantastisk bog. Er lige blevet færdig med den sidste uge 🙂

  2. men åh?? låter ju som en fantastisk bok. måste försöka få tag på den. om inte annat så för den vackra framsidan?!

  3. Det gør jeg helt sikkert 😀 Der er jo så mange fantastiske bøger derude… 😀

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.