Zadie Smith


Zadie Smith skriver fra et sted højt oppe. Eller er det snarere langt inde?

I hvert fald er litteraturens multikulturelle præmiebarn blevet en moden forfatter, som nu for fjerde gang har demonstreret sin helt særlige evne til at omsætte antropologisk nysgerrighed til brillant prosa om alt det, der gør os til dem, vi er.

I denne omgang mere råt og kompromisløst end nogensinde før.

Sådan slutter Jes Stein Pedersen, litteraturrredaktør på Politiken, sin anmeldelse Multikulturelt præmiebarn leverer endnu en fantastisk roman, der giver ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ til Zadie Smiths nye roman NW. Det er en god anmeldelse, på den måde, at Jes Stein Pedersen selvfølgelig er en god skribent og anmelder, men også på den måde, at jeg får en god fornemmelse af romanen i anmeldelsen. Romanen har sat sine sprogelige spor i anmeldelsen. Og jeg kan lide de spor.

Når jeg læser Jes Stein Pedersens anmeldelse, skammer jeg mig lidt over, at jeg endnu ikke har læst noget af Zadie Smith. Og hendes roste romaner er hermed  tilføjet til min læseliste, men hvor skal jeg begynde?

 

4 Comments

  1. Jeg fik On Beauty som en gave og havde egentlig ikke nogle forudindfattede forestillinger om den, men gik blindt i gang med den. Jeg ved ikke, om jeg knuselsker den, men jeg var så vild med den, at mine forventninger til White Teeth og NW nu er tårnhøje 🙂

  2. Ja, den lyder rigtig god! Jeg er vild med at opdage en “ny” forfatter, der skriver fantastiske bøger. Håber Zadie Smith kan blive en ny yndlingsforfatter.

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.