SCHRODER – A NOVEL

AmityCaigeSchroder
Titel: Schroder – A Novel (2013)
Forfatter: Amity Gaige
Forlag: Faber and Faber

SCHRODER – A NOVEL af AMITY GAIGE er en hjertegribende fortælling om en far, der ved et uheld kommer til at kidnappe sin egen datter. Romanen er det brev, som faren skriver til sin ekskone, mens han venter på at kidnapningssagen kommer for retten.

Brevet fortæller og beskriver, hvordan han med de bedste intentioner og den største kærlighed til sit barn, kommer til at gøre det forkerte. Schroder er en mand, der elsker sit barn ubetinget, og romanen er en smuk skildringen af denne faderkærlighed, som sjældent har oplevet fortalt eller beskrevet i litteraturen. 

SCHRODER – A NOVEL berører sårbare problematikker som: skilsmisse og farens rettigheder. Og dét at en far kan blive anklaget for at kidnappe sit eget barn, kommer til at fremstå helt uhørt og problematisk (selvom det i virkelighedens ofte er en reel tragedie).

AMITY CAIGE skriver rigtig godt. Levende. Humoristisk. Rørende. Og hvis man kan lide Jonathan Safran Foers’ skrivestil, vil man også synes godt om AMITY GAIGE og SCRODER – A NOVEL. Jeg kom hvert fald til til at tænke på JONATHAN SAFRAN FOER, mens jeg læste romanen.

I dette indlæg skrev jeg om bogen, og det passer, hvad der står på bagsiden i blurb’en, man får lyst til at læse bogen i et stræk You will want to read it in one big gulp., men jeg gjorde det ikke. Fordi fortællingen var så fin, og Schroder så interessant et selskab, at jeg ikke havde lyst til at haste igennem bogen. Tiden måtte gerne gå lidt i stå.

AMITY GAIGE (f. 1972) er amerikansk forfatterinde. Hun har tidligere udgivet O MY DARLING (2005) og THE FOLDED WORLD (2007).

1 Comment

  1. Den lyder rigtig, rigtig fin! Jeg går i øjeblikket og leder efter lidt anderledes læseoplevelser, og den her lader til at have et plot, der ikke er skrevet om en milliard gange før. Super god anbefaling, som jeg vil tage til mig 🙂

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.