der sker noget nyt i 2020

Et billede af krimien Et atelier i paris af den franske forfatter Guillaume Musso

Godt nytår, kære læsevenner.

Kom I godt ind i det nye år, det nye årti? Jeg snakkede og grinte natten lang, sang med på ‘It must have been love’ til ære for Roxette og Marie Frederiksson, dansede og dansede, indtil fødderne gjorde ondt, med nogle af de mennesker, som jeg også vil dele det næste år (og årti) med. Venskaber er altså noget af det bedste i verden.

Litterært set, så gik jeg ud af 2019 og ind i 2020 med Edward St. Aubyn’ mesterlige romaner i serien om Patrick Melrose. Romaner, som jeg lige har fundet ud af er delvist autobiografiske – den viden kan jeg næsten ikke rumme. Jeg har læst til og med 3. bog i serien, og nu holder jeg en lille pause. Kan mærke, jeg har lige brug for at læse noget andet, noget mere let, noget der er underholdende og som ikke nødvendigvis borer sig ind i marv og ben og efterlader hjertet lidt større. For det gør bøgerne om Patrick Melrose, de er fantastiske.

Så jeg greb en krimi fra reolen. Eller en spændingsroman som der står på bogomslaget. Jeg håber ikke, jeg fornærmer nogen, når jeg roder rundt i krimi/spændingsroman/thriller-betegnelserne. Jeg har aldrig helt forstået forskellen, så jeg kommer ofte bare til at bruge ”krimi”-betegnelsen.  (@bogbilleder kom i øvrigt på et tidspunkt med et ret godt bud på en forklaring på forskellen)

Valget faldt på ET ATELIER I PARIS af Guillaume Musso. (En bog jeg har fået i gave af Arnold Busck i forbindelse med Bogforum 2018, må jeg hellere lige tilføje.) Det er første gang, jeg læser noget af Guillaume Musso. Frankrigs bedst sælgende forfatter (som der står på forsiden).
Jeg har været spændt på at læse en fransk krimi, undskyld – spændingsroman, mon der er nogle særlige franske takter i plottet? Skriver en fransk forfatter krimier på en anden måde end de skandinaviske? Titlen afslører, at det bliver særligt fransk, når handlingen centrerer om kunstneren Sean Lorenz og et kunstermiljø i Paris. J’adore.

Og nu lader jeg ET ATELIER I PARIS være for nu og smider i stedet en lille teaser, I kommer nemlig til at høre mere om bogen snart… Høre. Lytte. For der sker noget nyt i 2020. Jeg er nemlig ved at starte en podcast op med en veninde, og vi glæder os rigtig meget til at udforske denne del af litteraturformidlingen og de nye muligheder, det giver. Og vi håber rigtig meget, I har lyst til at lytte med. Vi glæder os hvert fald. 

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.