2017 – et år fuldt af ord

Er du kommet godt ind i det nye år? Jeg hoppede ind i det nye år, lettere tøvende, fordi vi var i tvivl om, hvornår klokken slog 12. Vi manglede et tv og rådhusuret, der tæller ned.

Jeg er ikke typen, der laver nytårsforsætter og lægger nye planer eller revolutionerer mig selv, fordi det bliver et nyt år. Vil jeg ændre noget, kan det lige så godt ske i oktober som i januar. Men jeg kan godt lide at se tilbage, se frem og få perspektiv på tiden, der er gået og drømme om nye dage, der venter forude.

2017 var endnu et år, hvor jeg læste bøger og arbejdede med ord. Der var bøger, når jeg var på arbejde, der var bøger, når jeg havde fri og der var ord, der ville skrives, så de måske en dag kan blive læst.
Her kan du se nogle af de bøger, der var med til at definere mit bogår 2017. Hvilke bøger var en del af dit 2017?

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.12.11

I sommers læste jeg Baseret på en sand historie, der er endnu en fantastisk roman fra franske Delphine de Vigan. Ovre på Instagram blev vi enige om, at Delphine de Vigan er genial. For det er hun. Jeg kan anbefale alle hendes bøger.

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.11.22

Senere på året fandt jeg denne smukke udgave af For barnet skyld af Tove Ditlevsen i genbrug. Desværre havde nogen skrevet på forsiden. Ih, altså. Det gør lidt ondt i hjertet. Men når det nu skal være, så er “Writing Power” dog et godt statement. 2017 var også året, hvor Tove Ditlevsen ville være fyldt 100 år. Tove Ditlevsen blev fejret og hyldet på de sociale medier og med en ny udgivelse Titel af digte udvalgte af Olga Ravn.

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.10.55

Som måske en af de sidste i verden, læste jeg, Gone Girl. Wow. W-O-W. Det plot er noget af det bedste, jeg har læst. Hvis du ikke skulle have læst den, så kan jeg kun anbefale, du gør det. Hypen er berettiget med denne thriller. Og når du så har læst bogen, kan du se filmen (link), der også er ganske glimrende.

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.10.05

En af mine yndlingsforfattere gæstede Danmark. Jeg læste denne artikel i Politiken og så forfatterinterviewet på Det Kongelige Biblioteks hjemmeside. Og så læste jeg endnu en roman af en af mine andre yndlingsforfatter, Joan Didion.

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.09.48

Det er ikke mange spændingsromaner, jeg har læst i mit liv, men indimellem kaster jeg mig ud i én for at ryste lidt op i mine læsevaner. Og Tørke er en spændende spændingsroman, ja, det er desværre ikke altid en selvfølgelig, som jeg læste med stor fornøjelse. Jeg er vild med, hvordan Jane Harper har konstrueret fortællingen. Læs min anmeldelse af Tørke her: titel på anmeldelse

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.09.26

2017 blev året, hvor jeg købte en Kindle. Det blev hurtigt til ægte kærlighed, og jeg har allerede læst en del bøger på min Kindle. Jeg elsker, elsker papirbøger. Så jeg har været meget skeptisk over for e-bogen, og det overraskede mig, at jeg faktisk godt kan lide at læse på en Kindle. Men det kan jeg, det er virkelig rart. Lyset i skærmen er genialt, når jeg lige skal læse lidt, selvom lyset er slukket og det er sovetid. Og så er det jo bare ret fedt at kunne have et helt bibliotek i tasken, når man er på farten. Men bøger af papir er stadig, det bedste jeg ved.

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.09.09

I september var jeg til Efterårsreception hos Gyldendal. Jeg mødtes med Maria fra Book me up, Scotty og sammen smagte vi på nogle af alle de lækre kager, drak bobler og hilste på nogle af de fine forfattere og gæster. Det var en stor aften og det var en stor ære at være inviteret. Og jeg glemmer aldrig det øjeblik, hvor Suzanne Brøggers hat strejfede mig…

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.08.39

Det sker ikke så tit mere, at jeg kigger forbi, men når jeg gør, så bliver jeg altid mindet om, hvor gode bibliotekerne er. Det var biblioteket, der gav mig muligheden for at læse alle de bøger, som jeg orkede, da jeg var barn. Sidst jeg var på biblioteket, faldt jeg over YA-romanen Moskitoland, som jeg helt havde glemt, at jeg gerne ville læse.

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.08.19

Et af årets hyggelige bogoplevelser var som altid Bogforum. Dette års Bogforum var præget af arbejde, men jeg startede Bogforum med rent fornøjelse og med at spise brunch med Sara Blædel og en masse søde bogbloggere. Sara Blædel fortalte om sit arbejde med at skrive Ilkas Arv. Det var en super hyggelig morgen, og det var så hyggeligt at møde Sara Blædel, der er præcis lige så skøn, som hun ser ud.

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.08.00

Året slutter af med Takt og tone, som denne smukke genudgivelse af den ikoniske klassiker fra Emma Gad landede i postkassen. Den er lige så smuk indeni, som den er udenpå. Og jeg glæder mig til at læse klassikeren, som vi tit taler om, men som vi nok er de færrest, der rent faktisk har læst. Jeg har hvert fald aldrig læst den, selvom jeg forholdsvis tit nævner Emma Gad. Men nu skal det være, nu skal jeg vide, hvad jeg rent faktisk henviser til. Glæder mig.

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.