VERDENS HELDIGSTE KVINDE

VERDENS HELDIGSTE KVINDE

Titel: Verdens Heldigste Kvinde
Forfatter: Jessica Knoll
Udgivelsesår: 2016
Forlag: Politikens Forlag
Anmeldereksemplar er modtaget fra Politikens Forlag

VERDENS HELDIGSTE KVINDE er lige så spændende, som den er brutal og bevægende. Det er en page-turner, som fortæller en barsk historie med en fin karakteristik af, hvordan sårbarhed kan komme forklædt i stiletter og skinny jeans.

Ani er tynd på den måde, som man kun er, når man kæmper for at kunne passe en str. 34. Og Ani kan lægge make-up, så hendes kæreste ikke kan se, hun har make-up på. Hendes kæreste er i øvrigt en Harrison. Rig. Flot. Alt dét der giver status. Og så skal de giftes til efteråret, som alle kan se, når Ani blænder dem med den store smaragdgrønne sten, der sidder på hendes ringfinger.

Ani er journalist på et stort og populært damemagasin, som skriver artikler, der får kvinder til at ønske, de var anderledes. At de var som Ani. For Ani FaNelli har det hele. Tynde lår, lækkert hår, stor lejlighed i New York og en kæreste med succes. Er hun verdens heldigste kvinde? Det kunne godt tyde på det.

Men så finder vi ud af, at Ani har heddet TifAni og er ”that Bradley-girl”, som vi endnu ikke ved, hvad indebærer. Fortiden bliver fortalt i brudstykker, mens man som læser frygter, hvilke rædsler det næste afsnit gemmer på. Og som vi lærer fortiden at kende, fremstår Ani anderledes. Mindre overfladisk, mere sårbar.

Den første måned efter Bradley åbnede igen, kastede jeg op hver morgen. Jeg skulle først opbygge min modstandskraft mod ensomhed. Andet var det ikke. Ensomheden blev min ven, min evige følgesvend. Jeg kunne stole på den, og kun den. Jeg arbejdede hårdt, præcis som jeg havde lovet mig selv til Liams mindehøjtidelighed. I det første år tog vi på en skoletur til New York City for at besøge de turistattraktioner, jeg senere skulle komme til at hade, som Empire State Building og Frihedsgudinden. Da jeg på et tidspunkt var ved at stige ud at bussen, stødte jeg ind i en kvinde i en nypresset sort blazer og spidse heksesko. Hun havde en kraftig mobiltelefon trykket mod øret og en sort taske med navnet Prada i guldbogstaver hængende fra håndleddet. Der var længe før, jeg skulle komme til at tilbede guderne Céline, Chloé eller Goyard, men jeg genkendte øjeblikkeligt Prada.
”Undskyld,” sagde jeg og trådte et skridt tilbage.
Hun nikkede hurtigt til mig, men holdt aldrig op med at tale ind i telefonen: ”Prøverne skal være der på fredag.” Imens hendes hæle klikkede væk over fortovet, tænkte jeg, hun kan umuligt blive såret. Hun havde vigtigere ting at tænke på, end om hun ville komme til at spise frokost alene. Prøverne skulle være der på fredag. Og imens jeg tænkte på alle de andre ting, der måtte udgøre hendes travle, vigtige liv, såsom cocktailarrangementer, timer med en personlig træner og indkøbsture efter knitrende sengetøj i egyptisk bomuld, begyndte den – min udlængsel efter asfalt og skyskrabere. Jeg forstod, at der lå en beskyttelse i succes og at succes blev defineret af, hvor meget man kunne true undersåtten i den anden ende af telefonen, dyre sko og folk, der flyttede sig, alene fordi man så ud, som om man var på vej til langt vigtigere ting, end det var tilfældet. Et eller andet sted på vejen blev der også blandet en mand ind i definitionen.
Jeg skulle bare opnå det, besluttede jeg, og så ville ingen nogensinde kunne røre mig mere.

Ani har arbejdet hårdt for at iscenesætte det billede af sig selv, som hun så som et muligt skjold, da hun gik i High School. Magten og kontrollen skulle beskytte hende. Det blev et forsøg på at virke stærk, mens man er angst for at blive afsløret i det modsatte.

VERDENS HELDIGSTE KVINDE er en thrilleragtig page-turner, som man ikke kan lægge fra sig. Den er hurtigt læst, men den er mere end det. For VERDENS HELDIGSTE KVINDE viste sig at være en bedre roman (og page-turner), end jeg først forventede. I starten virker den nemlig lidt overfladisk og irriterende, netop som Ani, men som fortællingen udvikler sig, så sker der noget med romanens helhed – og Ani.

Jessica Knoll (f.) er journalist og har arbejdet som redaktør på Cosmopolitan, The New York Magazine og Self. VERDENS HELDIGSTE KVINDE er Jessica Knoll’ debutroman, og den er solgt til mere end 30 lande. Jessica Knoll bor i New York.
Læs mere om Jessica Knoll på www.jessicaknoll.com eller Instagram.

Bonusinfo: Filmrettighederne er solgt til Lionsgate – og Reese Witherspoon skal producere filmen.

Følg med  BLOGLOVIN INSTAGRAM

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.