Gilead

Processed with VSCOcam with f2 preset
GILEAD af Marilynne Robinson

Jeg blev altid så forbavset over, at de voksne tilsyneladende altid vidste, hvad man skulle gøre i enhver situation, at de vidste, hvad der ville være det rigtige.

De mennesker der ser lige igennem folk, yder aldrig én fuld retfærdighed, for de anerkender ikke de anstrengelser, man gør sig for at blive bedre, end man egentlig er, til trods for at det er så svært og er et udtryk for ens gode vilje og har fortjent lidt ros.

Jeg har altid holdt af formuleringen “at nære en vrede”, for mange mennsker passer på deres bitterhed, som om den var deres kæreste eje.

Det er vist påkrævet med mange flere bønner, men først vil jeg tage mig en lur.

Og når vi tror, vi beskytter os selv, kæmper vi i virkeligheden tit imod vores befrier.

Jeg sad og prøvede at komme i tanker om, hvad fuglene gjorde, inden telefontrådene blev opfundet. De må have været meget sværere for dem at sidde og hvile sig i sollyset, noget, de tydeligvis holder af.

Det jeg siger, er, at du skal forvisse dig om, at tvivlen og spørgsmålene er dine egne og ikke bare det overskæg og den spadserstok, der tilfældigvis er moderne lige her og nu for nu at udtrykke det sådan.

Hvis I vil vide mere om helvede, sagde jeg til dem, så behøver I ikke stikke hånden ind i flammen på et stearinlys, I skal bare tænke på det mest ondskabsfulde og ulykkelige sted i jeres egen sjæl.

– Marilynne Robinson, GILEAD (2004).

De bedste (hvert fald nogle af dem) citater fra GILEAD  af Marilynne Robinson. En klog bog, og Pulitzer Prize vinder, som jeg kan anbefale.

FØLG MED BLOGLOVIN INSTAGRAM FACEBOOK TWITTER

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.