#girlboss

Processed with VSCOcam with f2 preset
The Happy Reader, #GIRLBOSS og en grøn græsplane

TITEL: #GIRLBOSS
FORFATTER: Sophia Amoruso
UDGIVELSESÅR: 2014
FORLAG: PORTFOLIO, PENGUIN Business

#GIRLBOSS gør drømme til muligheder, når Sophia Amoruso fortæller om, hvordan hun skabte sin virksomhed NASTY GAL.

Sophia Amoruso har ikke nogen fin uddannelse og i stedet for at gå på College, så arbejdede hun i det ene kedelige job efter det andet. Enten blev hun fyret eller også sagde hun selv op. Det handlede om at tjene penge, så hun kunne købe kaffe hos Starbucks og hænge ud med vennerne. Og det var dette basale behov for lommepenge, der blev til NASTY GAL, en E-bay shop, hvor hun solgte genbrugstøj. Tilfældigt, men ikke dumt. For NASTY GAL voksede og voksede. Og vokser stadig. I dag er NASTY GAL en modevirksomhed med mange ansatte. Og Sophia Amoruso? Hun er stadig boss.

#GIRLBOSS er Sophia Amorusos personlige fortælling om, hvordan hun skabte muligheder, da der ikke var nogle. Hun skabte sit eget job. Sin egen succes. Det er en fortælling om, hvordan hun fandt sig selv og holdt fast i det, hun fandt. Styrker som svagheder. Det er en inspirerende bog, der er fuld af energi, cool-ness og selvtillid. Og ligesom et smil – så smitter det. Jeg føler mig 10 cm højere, når jeg har læst i #GIRLBOSS. For bogen efterlader følelsen af, at alt kan lade sig gøre, hvis jeg bare tør – og arbejder for det.

#GIRLBOSS er den første selvhjælps-agtige-bog, som jeg har læst. Jeg har nemlig nogle fordomme over for genren, som har gjort, at jeg har holdt mig på afstand (og måske rynket lidt på næsen). Mine fordomme er, at bøgerne handler om at drømme, tro på heldet og tænke positivt eller (fri-mig-vel) pink, som om det er dét, der gør en dygtig eller succesfuld.
Men sådan er #GIRLBOSS ikke. Sophia Amoruso tror ikke på held eller lette smutveje. Hun tror på det modsatte: ansvar og arbejde. Get shit done, som hun siger.

I hate the concept of luck, especially when people try to apply it to me. Yes, it’s true: Hundreds of thousands of businesses fail. Mine succeded. Was that all just because I ”got lucky”? I don’t really think so.
What I hate about luck is that it implies being devois of responsibility. It implies that you can do nothing and the step into success as easily as stepping into a pile of dog poop on the sidewalk. It implies that success is something given to a knighted and often undeserving few. Luck tells us that we don’t control our own fate, and that our path to succes of failure is written by someone, or something, entirely outside overselves. Luck let us believe that whatever happens, whether good or bad, it’s not to our credit or our fault. That is why I don’t buy luck. But I do buy magic.

Ansvar er et tema, som Sophia Amoruso gentager igennem hele bogen. Tag ansvar for dig selv, dine ambitioner og alle de små ting, som umiddelbart kan virke ligegyldige eller kedelige. Det er nemlig lige dér at forskellen findes. Og magien måske skabes.

”In my book (and this is my book!) magical thinking is the alchemy that you can use to visualize and project yourself into the professional and personal life that you want. I’m not talking about stuff like ”the secret self-help book, which basically tells you to tape a picture of a car to the wall and then sit on the couch and wait for someone to drop it off in your driveway. I am talking about visulatization that works when we actually get off our asses and do stuff. How totally crazy it that? Each time you make a good decision or do something nice or take care of yourself; each time you show up to work and work hard and do your best at everything you can do, you’re planting seeds for a life that you can onlye hope will grow beyond your wildest dreams. Take care of the little things – even the little things you hate- and treat them as promises to your own future. Soon you’ll see that fortune favors thhe bold who get shit done.”

#GIRLBOSS er et ærligt og kærligt skub på vejen, der fortæller alle de kloge ting, som man egentlig godt ved, men som man kan have brug for at få gentaget. Og det er dét, der er med Sophia Amorusos bog: den er troværdig. #GIRLBOSS er vrøvl-fri, og det er inspirerende. Den er lige til at tage med ud i virkeligheden.

Bonusinfo: #GIRLBOSS får i 2017 premiere som serie på Netflix.

SOPHIA AMORUSO (f. 1984) er stifter og ejer af NASTY GAL, der er en af de hurtigst vækstende virksomheder i USA. Derfor har Sophia Amoruso også været featured og hædret i diverse medier som: The New York Times, Forbes, Fortune and The Wall Street Journal.
Sophia Amoruso har også udgivet bogen NASTY GALAXY. Og så har Sophia Amoruso mange fans og følgere på Instagram.

Tilføjelse: Jeg omtaler #GIRLBOSS som en selvhjælpsbog, men det er ikke helt korrekt. #GIRLBOSS er nemlig udgivet som “Business” på Portfolio. En detalje som er fair lige at få med.

Følg med BLOGLOVIN INSTAGRAM FACEBOOK

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.