Nultid

Nultid Juli Zeh
Forfatter: Juli Zeh
Titel: Nultid
Forlag: Rosinante
Udgivelsesår: 2014 (dansk)

NULTID er en af de bedste romaner, som jeg har læst dette år. Og det havde jeg ikke regnet med, at den ville være. For på bagsiden fremstår Nultid lidt som en fortælling, der kan gå begge veje. Ugebladsvejen eller litteraturvejen.

Læs selv:

Sven har droppet en karriere som jurist til fordel for et simpelt liv som dykkerinstruktør på Lanzarote. Sammen med kæresten Antje, driver han sin virksomhed afsides på lavaøen.

Her dukker Jola og Theo op. Hun, en ung, smuk og flirtende tv-skuespiller, som drømmer om et gennembrud på det store lærred, han, en ældre forfatter med en lang skrivepause bag sig og en udsigtsløs fremtid. De er parat til at betale for nye, stærke oplevelser.

Og sven leverer. Snart udvikler en harmløs flirt sig til et fatalt trekantsdrama. Under vand.

NULTID går heldigvis litteraturvejen. Det er nemlig en yderst velskrevet roman, hvilket altid er en fornøjelse, men derudover er handlingen skruet genialt godt sammen. Som der står i bagsideteksten, så er det fortællingen om et trekantsdrama, men det er et trekantsdrama, der ikke er, hvad det giver sig ud for at være.

JULI ZEH låner fra thrillergenren på elegant vis, når handlingen udvikler sig mere og mere dramatisk og mystisk, og det bliver virkelig svært at lægge bogen fra sig. Og det er umuligt at gætte, hvordan det hele ender. NULTID er den perfekte kombination af litterært kundskab og et spændende plot, der tager fusen på én.

JULI ZEH (født 1973 i Tyskland) debuterede med romanen ØRN OG ENGEL i 2001, der i dag er oversat til 29 sprog og vinder af P.O. Enquist-prisen. DET SIDSTE SPØRGSMÅL (2009) blev JULI ZEH’ store anmeldergennembrud i Danmark. JULI ZEH har udgivet i alt (ca.) 20 bøger hvor af fire er oversat til dansk.

2 Comments

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.