The Last Letter From Your Lover


Forfatter: Jojo Moyes
Titel: The Last Letter From Your Lover
År: 2010 (dansk 2014)

THE LAST LETTER FROM YOUR LOVER er endnu et superhit af en kærlighedsroman fra JOJO MOYES, som jeg overvejer at kalde for én af mine yndlingsforfattere.

Findes kærlighedshistorier i virkeligheden? I ved, de kærlighedshistorier der får os til at tale om skæbnen, fordi omstændighederne virker tilfældige, men så alligevel går op i en højere enhed, der får tilfældet til at virke forudbestemt. It was meant to be. Spørgsmålet stiller Ellie sig selv, som hun, helt tilfældigt, får fingrene i et kærestebrev, der er mere end 40 år gammelt.

I brevet står der:

My dearest and only love,
I meant what I said. I have come to the conclusion that the only way forward is for one of us to take a bold decision.
I am not as strong as you. When I first met you, I thought you were a fragile little thing, someone I had to to protect. Now I realize I had it all wrong. You are the strong one, the one who can endure living with the possibility of a love like this, and the fact that we will never be allowed it.
I ask you not to judge me for my weakness. The only way I can endure is to be in a place I will never see you, never be haunted by the possibility of seeing you with him. I need to be somewhere where sheer necessity forces you from my thoughts minute by minute, hour by hour. That cannot happen here.
I am going to take the job. I’ll be at Platform 4, Paddington, at 7.15 on Friday evening, and there is nothing in the world that would make me happier than if you found the courage to come with me.
If you don’t come, I’ll know that whatever we might feel for each other, it isn’t quite enough. I won’t blame you, my darling. I know the past weeks have put on intolerable strain on you, and I feel the weight of that keenly. I hate the thought that I could cause you any unhappiness.
I’ll be waiting on the platform from a quarter to seven. Know that you hold my heart, my hopes, in your hands.
Your
B

Ellie er 32 år, og hun er journalist på The Nation, der er en britisk avis. Brevet dukker op i avisens arkiv og der går ikke lang tid før Ellie er i gang med at opklare, hvilken kærlighedshistorie brevet tilhører. Det bliver til en del besøg i arkivkælderen, hvor den charmerende Rory arbejder, og stille og roligt står Ellie midt i sin egen kærlighedshistorie, mens hun er i gang med at finde kærestebrevets afsender og modtager.

Kærestebrevet er skrevet til Jennifer Sterling. Og hvem Jennifer Sterling er, og hvilken historie brevet gemmer på, vil jeg ikke fortælle. Det er nemlig en spændende og lidt dramatisk historie, som man bør opleve i de små bidder, som JOJO MOYES fortæller den i. THE LAST LETTER FROM YOUR LOVER springer nemlig i tid og fortællingen, når handlingen skiftesvis foregår i 1960 og 2003. Til sidst mødes Jennifer og Ellies veje og det hele ender… måske lykkeligt.

THE LAST LETTER FROM YOUR LOVER en underholdende og intelligent fortalt kærlighedsroman. Det er en fortælling om to kvinder, der begge vil den ægte kærlighed – og ikke bare nøjes.

Er I også vilde med JOJO MOYES’ roman(c)er? Og kan I anbefale nogle romaner eller forfattere, der lige er så gode til at skrive kærlighedsromaner som JOJO MOYES?

2 Comments

  1. Lidt mere ungdommelig, men uendelig sød – Anna og det franske kys af Stephanie Perkins – og den næste bog kommer på danske lige om lidt!

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.