Bøger, der er mest for børn


Flaworwire
har lavet en liste over de 25 bøger ethvert barn burde have stående på sin boghylde. Det er en inspirerende liste at læse, og det er et hyggeligt gensyn med nogle af de bøger, der tit blev læst højt, da jeg var barn.
En af favoritterne på mit børneværelse var historien om Peter Plys og hans venner, og Madeleine så jeg som tegneserie, når der blev sendt børnetime. Jeg kan huske, at jeg var lidt betaget af de to rækker af helt identiske piger, der gik ture i byen.

2 Comments

  1. Åh ja. Børnebøger er altså bare noget helt særligt, og jeg tror virkelig, ens tidlige læsning påvirker en resten af livet.
    I hvert fald elsker jeg stadig Peter Plys, Peter Pan og Vinden i Piletræerne; de står bare for den bedste del af barndommen og den simpleste form for livsglæde. Ren eskapisme.

  2. Ja, jeg er helt enig. Og jeg synes, at børnelitteraturen burde vinde større anerkendelse inden for litteraturkritikken, da den gode børnelitteratur er en vigtig del af vores dannelse som mennesker. Som du også siger.

    Johannes Riis har skrevet en kronik, hvor han bl.a. siger, at litteraturens fremtid skal sikres gennem flere læsere, og at glæden til litteratur etableres i barndommen… ret interessant kronik – og en forfriskende ny vinkel på branchen “brok” over manglende faste bogpriser: http://www.b.dk/kronikker/glaeden-i-bogens-verden

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.