Kan du se bort fra fortiden og dens fordomme?

Et billede af bogen tørke og en bogblogger og forår og modetøj Anmeldereksemplar er modtaget fra People’sPress

TØRKE er sådan en krimi, hvor det er ærgerligt, at du er nødt til at stå af toget, spise eller sove. For når et kapitel slutter, vil du bare gerne læse det næste. Læse videre, indtil du kan se klart. Se sammenhængen. Indtil du har fået alle detaljerne med.

Jorden er knastør. Efter to år med tørke og ingen regn, kan jorden kan antændes faretruende let. 

TØRKE foregår i Kiewarra, der er en lille australsk landsby med landbrug, som er afhængige af regn, og et lokalt værtshus, hvor nabostridighederne kommer i form af en knytnæve, væltede stole og lidt for mange øl. Kiewarra er byen, hvor politimanden Aaron Falk voksede op.

Aaron Falk arbejder i forbundspolitiet inde i storbyen, men da, ungdomsvennen, Lukes familie bliver brutalt myrdet, tager han tilbage til Kiewarra; den by som han forlod som ung og som han aldrig har besøgt siden. Den by, som han ikke savner. Kiewarra har dømt Luke Hadler som drabsmand, en bestialsk morder, der kraklerede under tørkens umulige forhold. Så han dræbte sin familie og sig selv.
Men den lokale politimand er ikke så sikker på folkets dom. Der er nemlig ting, som ikke hænger sammen.

Døden ændrer sjældent det, vi føler for folk.

Som regel gør den det stærkere.

Aaron Falk bliver involveret i opklaringen af mordene, og det roder op i fortiden. Kendte Aaron overhovedet sin ven, Luke? Kendte Aarons far ham, Aaron?
Opklaringen af mordene er en langsom proces, hvor fortidens fordomme leder dem på afveje og får Aaron til at kigge i den forkerte retning.

TØRKE er en spændingsroman, der får mig til at spørge mig selv, hvorfor jeg egentlig ikke læser flere krimier? For hvis alle krimier var så gode som TØRKE, ville jeg læse mange flere. TØRKE kan alt, men samtidig giver den ikke alt: den giver noget andet, end det du forventer.

Plottet er velkonstrueret. Virkelig velkonstrueret. Fortællingen får en ekstra dimension, når vi får fortalt tilbageblik som små scener, der genspiller sig midt i handlingen. Det har jeg ikke læst før, og selvom det nok er filmisk greb udført på skrift, så synes jeg, det fungerer. TØRKE er ikke en bog, som jeg selv ville have valgt at læse, men jeg er rigtig glad for, at jeg fik muligheden for at anmelde den. For det var en god, spændende og underholdende læseoplevelse.

JANE HARPER er født i Storbritannien, men familien flyttede til Australien, da hun var 8 år gammel. TØRKE er Jane Harpers første roman, og den fik hende ind på The New York Times bestsellerliste. Bogen har også modtaget god kritik og flere priser, fx Gold ABIA for Book of The Year (2017). Udover at være debuterende forfatter, så er Jane Harper uddannet journalist. Du kan læse mere om Jane Harper på hjemmesiden janeharper.com og følge med på Instagram og Facebook.

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.