Bergdorf Blondes

IMG_4557
Jeg har læst bøger af Miguel de Cervantes, Shakespeare, Joyce og andre klassikere! Det var lige før, jeg brugte Caps Lock, bare lige for rigtig at slå fast, at jeg også har forstand på den gode litteratur.

Og nu, hvor der er styr på den litterære integretitet, kan jeg med stor begejstring og tøsejubel anbefale Chick Lit romanen Bergdorf Blondes af Plum Sykes.

Bergdorf Blondes indeholder alt hvad en Chick Lit roman skal indeholde. Handlingen foregår i New York, og der føres en eksklusiv livsstil hvor, der shoppes designerstiletter, bliver drukket champagne og privatfly er en selvfølgelighed. Som altid, når man læser bøger af genren Chick Lit, er fortællingen centreret omkring at få kærligheden, karrieren og den smukke facade til at gå op i en højere enhed.

Det lyder overfladisk og det er det også, men det gør ikke noget. For Bergdorf Blondes er vittig, sød og underholdende.

Med en skarp satirisk pen skriver Plum Sykes om det New Yorker eventyr, vi kender fra TV-serier som Sex and the City og film som The Devil Wears Prada. Og når Plum Sykes tilfører sympati og masser af selvironi, så bliver det aldrig kedeligt, selvom man godt ved, hvordan eventyret ender.

Og så er det virkelig en fornøjelse, at læse en Chick Lit roman, der er velskrevet og indeholder litterære referencer. Plum Sykes mestrer kunsten af skrive en god Chick Lit roman til bravour. Og der er ingen tvivl, Bergdorf Blondes fortjener en plads i min bogreol, side om side, med Don Quixote, Stolthed & Fordom og Idioten.

 

1 Comment

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.