DE SMUKKESTE

IMG_0915

TITEL: De smukkeste
FORFATTER: Karin Slaughter
UDGIVELSESÅR: 2016
FORLAG: HarperCollins Nordic
Anmeldereksemplar er modtaget fra HarperCollins Nordic
Affiliate-link: køb DE SMUKKESTE

Gisp. Det her er spændende. Bloddryppende gru og spænding – som forsiden lover. Det er også lidt uhyggeligt, og jeg er glad for, at jeg har læst bogen i strålende solskin og ikke en mørk og stormfuld aften, hvor jeg var alene hjemme.
DE SMUKKESTE er den anden krimi i min udfordring. Og hvor den første krimi var stemningsfyldt som en klassisk detektivfilm optaget i sorthvid, så er DE SMUKKESTE tempofyldt og nervepirrende som et biograf-hit af en thriller. Med masser af teaterblod og special effects.

Claire og hendes mand bliver overfaldet på vej hjem fra eftermiddagsdrinks. Claires mand bliver brutalt angrebet og stukket ned, og Claire sidder med ham i sine arme, mens han langsomt forsvinder væk fra hende.
Claire er chok og i sorg. Og da hun en dag går rundt og kigger i sin afdøde mands ting, opdager hun nogle makabre film, som hun ikke kan glemme igen. Filmene bliver starten på en masse spørgsmål og frustration. For kendte hun overhovedet sin egen mand? Hvem var han egentlig?

Claire så væk. Hun kunne ikke holde ud at se på skærmen længere, men hun kunne ikke undgå at høre ham. Et stille klik, da han åbnede bildøren, fulgt af et højt smæk, da han lukkede den. En høj rumlen fra bilens motor. En mekanisk lyd fra servostyringen, da han vendte bilen og kørte gennem indkørslen.
Lydia fjernede hænderne fra munden. Hun var lige så stakåndet som Claire. “Hvad fanden i helvede, Claire?” Hun stirrede på sin søster med åbent chok. “Hvad fanden i hede hule helvede foregår der?”
Allerede for to dage siden havde Claire mistet enhver fornemmelse af, hvad helvede det var, der foregik. “jeg ved det ikke.”

Lydia er Claires søster. De har ikke haft kontakt siden deres søster forsvandt for over 20 år siden. Søsteren blev aldrig fundet. Men da de tilfældigt møder hinanden ved Claires mands gravsted, begynder de at stille hinanden nogle af de spørgsmål, som de begge har gået rundt med.
For i medierne kører en sag med en ung pige, der er sporløst forsvundet. Og pigen ligner Claire og Lydias søster. Er det mon tilfældigt? Lydia hjælper Claire med at finde ud af, hvem hendes mand var. Og pludselig er de i gang med en større efterforskning.

DE SMUKKESTE er en psykologisk thriller med et virkelig godt plot. Bogen læser nærmest sig selv. Faktisk, er plottet så godt, at det er svært at beskrive handlingen uden at komme til at afsløre noget. Det, jeg har beskrevet, er blot ansatsen til handlingen. For der sker hele tiden noget. Noget man ikke havde set komme. Og det gør DE SMUKKESTE til en vellykket krimi.

Og jeg er glad for, at jeg har læst den. For det er sådan en bog, som jeg undgår, når jeg ser den i boghandlen. Fordi forsiden ligner en knaldroman af en krimi, hvor det mest skræmmende er, så dårligt den er skrevet. Det har i hvert fald været min fordom, når der er blod og mordvåben på forsiden. Men DE SMUKKESTE er skrevet, som den skal. Og DE SMUKKESTE kan, hvad den skal. Den er en rigtig god thriller, som man ikke kan lægge fra sig. Og hvis jeg tør, så læser jeg gerne flere af KARIN SLAUGHTERS bøger.

KARIN SLAUGHTER (f. 1971) er født og bosat i Georgia, USA. Hun debuterede i 2001 og er i dag en international bestsellerforfatter til 15 thrillers og en række noveller. Karin Slaughter er også aktiv i fonden SAVE THE LIBRARIES, som hun selv har stiftet. Læs mere på www.karinslaughter.com.

Læser du krimier? Og har du læst Karin Slaughter?

 

 

4 Comments

  1. Jeg har faktisk samme fordom overfor den slags bøger, men blev også virkelig positivt overrasket over ‘De Smukkeste’ – den var virkelig spændende og godt skrevet! 🙂

  2. Hvor er det bare et fint lille univers, du har! Her vil jeg helt sikkert kigge ind igen.

    Xx

  3. Jeg har også læst ‘De smukkeste’ for nyligt, og ja den var spændende, men åh, også meget grum. Det var næsten for meget for mig :/

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.