Chip Kidd doesn’t judge books by their cover

En smuk bog er noget af det bedste, jeg ved. Smuk, betyder i denne sammenhæng ambitionen om perfektion, umageheden, der ligger bag bogens ydre. Bogen behøver ikke være smuk-smuk i klassisk forstand. Det handler i stedet om at smudsomslaget og indpakning formidler indholdet på bedste vis, om det så betyder store ækle monstre på forsiden. Og så handler det også om, at kvaliteten er i orden. Det er alle de små ting, der tilsammen bliver til en stor bogoplevelse.

Og jeg kunne blive ved, men det er ikke min bogsamling dette indlæg handler om. Det handler om Chip Kidd, der designer bøger, og som i denne TED talk giver et spændende og sjovt indblik i det at designe bogomslag.

Chip Kidd doesn’t judge books by their cover, he creates covers that embody the book — and he does it with a wicked sense of humor. In one of the funniest talks from TED2012, he shows the art and deep thought of his cover designs.

2 Comments

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.