Interview med digter Cecilie Sund Kristensen

CECILIE SUND KRISTENSEN (f. 1993) udkom den 30. oktober med sin digtsamling BLANDET SLIK, der handler om ungdom og kærlighed. I 2012 var CECILIE en af vinderne af Dansk Forfatterforenings DM i novelleskrivning. Til daglig kan man følge CECILIE på sin blog, der er god blanding af digte, hverdagsbetragtninger og stemningsfulde indlæg.

CECILIE skriver med en nerve og tilstedeværelse, der gør digtenes tema genkendeligt. Og skulle jeg ikke kende til temat, så kender jeg til de følelser, der bliver skildret og fortalt. Digtene sender mig tilbage til dengang, jeg selv havde kærestesorg eller var usikker midt i en stormende forelskelse. Det er godt gået, og det er god læsning.

I anledning af udgivelsen af BLANDET SLIK har jeg haft fornøjelsen af at stille CECILIE SUND KRISTENSEN et par spørgsmål om inspiration, litteratur og gode bøger.INTERVIEW med CECILIE SUND KRISTENSEN

Hvad har været din inspiration i arbejdet med BLANDET SLIK?
Jeg begyndte at skrive lyrik da jeg var omkring 16 år, hvor jeg blev forelsket for første gang. Ham jeg forelskede mig i fyldte rigtig meget i mit liv og i min måde at være på overfor andre, hvilket gjorde at jeg faktisk fik mig selv helt ud på et sidespor, hvor jeg ikke kunne styre det. Så jeg begyndte at skrive om det. Derfor kan man nok sagtens sige, at min inspiration til bogen har ligget meget i mit eget liv og min egen ungdom. Kærlighed, alkohol, nysgerrighed og det at teste grænser af. Jeg var meget fascineret af forelskelse, også selvom det gjorde ondt. Jeg syntes næsten det gjorde det endnu mere interessant. Senere blev andre digtere og de ting jeg læste også en stor del af min inspiration. De har i hvert fald været skyld i at jeg kunne lave digtene lidt om, så de kunne få en sammenhæng, og jeg måske ikke blottede mig alt alt for meget.

Hvilke forfattere har haft betydning for dit forhold til litteratur? 
Uha. Der er mange forfattere efterhånden, som jeg ser op til og som har haft stor betydning for min kærlighed til litteratur. Jakob Ejersbo og Jan Sonnergaard er to af disse. Begge har inspireret mig vildt meget og har fået mig til at indse, at man sagtens kan skrive om små almindelige hverdagsting, som mange af deres noveller er, og stadig få en stor historie ud af det. Ejersbo har skabt nogle vilde følelser i mig med sine romaner. Men for ikke så længe siden, var der en der fik mig til at læse Sara Stridsberg. Stridsbergs ”Drømmefakultetet” inspirerede mig meget til den novelle jeg sendte ind til DM i novelleskrivning sidste år. Hun er en fantastisk forfatterinde, og har kun gjort mit forhold til litteratur bedre.

Hvad er den bedste bog, du har læst for nylig?
Darling River af Sara Stridsberg. Fantastisk fortælling om en kvinde man bliver ved med at se som et barn igennem hele bogen. Jeg forestillede mig hende vildt smuk. Sådan en lille fin en. Men senere blev hun bare beskrevet mere og mere ulækkert, og det gjorde mig vildt ked af det, samtidig med at det fascinerede mig helt vildt. Jeg er så vild med den bog..  

Vil du dele dit yndlingsdigt fra BLANDET SLIK med os?
Mit yndlingsdigt i bogen er utroligt langt. Så i får lige et af mine andre favoritter. Digtene i min bog har ikke titler men numre, og dette er nummer 1.20

Sidder i endnu en grådag
med håret foran øjnene
og tæller dine kys
på mine inderlår

Permanente mærker slæber
sig hen ad min hals
og trækker sveden
af min overlæbe

Tomme kondompakker
ligger som minder
for det vi to
engang havde

Smukke poetiske beretninger
vil aldrig kunne forklare
hvordan jeg havde det
med dig

Jeg ved nu det var sidste gang
vi så på regnen falde
mens solen sænkede sig
et sted bag bakken

Jeg børster støvet
under sengen
og stiller dine sko
samme sted

Renser mine tanker
og glemmer din eksistens
Fortrænger det der var
og hvad det kunne 
ha’ blevet

Hør Cecilie læse digtet Trafikken Summer


Følg BØGER PÅ STRIBE på BlogLovin

1 Comment

  1. Hvor er det et fint interview med denne unge lyriker. Jeg er selv ret begejstret for digtsamlingen, og kunne langt hen ad vejen godt relatere til de problematikker hun tager fat i.

Mange tak for din kommentar!

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.